teisipäev, 19. märts 2013

9 kl lõpupeo magustoid


Kihiline hapukoorekook

Allikas: Toidutare Autor: Eva Palu 
Lihtne, koduselt maheda maitsega kook, mis muutub mahlaseks üleöö seistes. Koguseid kahega korrutades saad terve plaaditäie kooki. Antud kogustega saad 15x20 cm suurusega 4-kihilise koogi.
Valmistusaeg: 40-60 min
1. Sega toasoe või kergelt suhkruga ja seejärel hapukoorega. Sega sooda nisujahuga ning lisa tainale, asudes tainast kätega töötlema. Kõige lõpus lisa veiniäädikas. Sõtku, kuni oled saanud ühtlase taina, mis tuleb käte küljest lahti. Vajadusel lisa 1-2 spl jahu.
2. Tee tainas pooleks ning lisa ühele poolele 1 spl kakaopulbrit, sõtku ühtlaseks. Mässi mõlemad tainapoolikud kilekoti sisse ning aseta tunnikeseks külmkappi.
3. Rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks lahti, nii et saad sellega katta 30x40 cm-se ahjuplaadi. Rulli tainas lohakalt tainarulli peale ja tõsta selle abiga ahjuplaadile. Kohenda ning tee kahvliga taina sisse augud. Lõika noaga tainas keskelt pooleks - kui see on küpsenud, siis on seda raskem poolitada. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 15 minutit ehk kuni see on küps ja pruunikas. Tõsta jahtuma ja tasanda suuremad ebatasasused terava noaga.
4. Täpselt sama moodi küpseta teine tainapoolik.
5. Kreemiks sega hapukoor suhkruga. Aseta koogialusele jahtunud pruun koogipõhi, kata rohkelt hapukoorega. Selle peale tõsta hele koogipõhi, kata moosi ja hapukoorega. Edasi jälle tume kiht, vahele hapukoort ja kõige peale hele.
6. Katteks mõõda potti koor, 50 g tumedat šokolaadi, või, suhkur ja kakaopulber. Kuumuta segades, kuni oled saavutanud ühtlase massi. Eemalda tulelt ja jäta seisma, oota massi tahenemiseni ehk kui see ei ole väga voolav. Määri siis kate koogile. Ülejäänud šokolaad tükelda ja puista koogi peale. Aseta üleööks külmkappi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar