Küpsetatud kohupiimatort tumeda šokolaadi kattega
Põhi
200 – 250 g biskviitpõhja (põhja võib teha ka muretaignast)
Täidis
600 g kohupiima
200 g suhkrut
150 g võid
100 g jahu
50 g rosinaid
4 muna
Kate
250 g tumedat šokolaadi Bitter
75 g võid
150 g kookoshelbeid
1. Aseta biskviit põhi 26 cm läbimõõduga koogivormi.
2. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja suhkur.
3. Segu edasi vahustades lisa ükshaaval munakollased.
4. Kui mass on ühtlaselt vahustunud, sega juurde kohupiim, rosinad ja kõige lõpus jahu.
5. Vahusta munavalged ja sega ettevaatlikult kohupiimamassiga.
6. Aseta biskviitpõhi küpsetusvormi ja vala selle peale täidis.
7. Küpseta torti 170 kraadi juures 50-60 minutit. Lase jahtuda.
8. Katte jaoks sulata või, lisa tükeldatud šokolaad ning lase massil ühtlaseks sulada.
9. Määri šokolaadimass jahtunud tordile, kaunistades tordi küljed
kookoshelvestega. Torti võib kaunistada ka pähklite või
šokolaadilaastudega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar