Tibud ja munad lihavõtteks
Allikas: Toidutare
Tibu-tibu, ära näita! Lihavõtete aegu muutuvad pulgaküpsised tibudeks või munadeks. Kogus 25 tükki.
Valmistusaeg: 20-40 min
+ aeg tahenemiseks
1. Pulgaküpsiste sisuvalmistamiseks purusta küpsised köögikombainis täiesti peeneks. Sega toasoe või kondenspiimaga ja kalla kokku küpsisepuruga. Näpi sõrmede vahel segamini, peaksid saama sellise koostisega massi, et sellest pallikesed moodustuksid. Vajadusel lisa kondenspiima. Vormi poolest kogusest pallikesed (ca 15 grammised) ja ülejäänud poolest munakujuga (ca 18 grammi) koogikesed. Sulata kuumavee nõu kohal šokolaad. Kasta pulk sulanud šokolaadi sisse ja pista koogikese sisse nii, et see ulatuks umbes poole peale (vt fotot ). Aseta pooleks tunniks külmkappi tahenema.
2. Kaunistuseks haki valmis rosinad tibude silmadeks, marmelaad munadele kaunistuseks ja tibudele harjadeks. Kalla taldrikule välja kookoshelbed. Purusta maasikakrõpsud. Pane valmis mõned raskemad tassid, kuhu valmis koogikesed seisma panna.
3. Sulata kuumavee vanni kohal šokolaad. Vali šokolaadi sulatamiseks parajalt kitsas ja kõrge vorm, et saaksid pulgakoogikesed kenasti šokolaadi sisse kasta. Šokolaadi on antud veidi suurems koguses, et koogikeste kastmiseks seda piisaks.
Kookostibudeks kasta pulgakoogike sulanud šokolaadi ja lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda. Veereta koogikest kookoshelveste sees. Kasta parajaks lõigatud rosinatükikesed šokolaadi sisse ja kleebi silmadeks. Suuks kinnita samamoodi pähklitükike. Pane külmkappi tahenema.
Munadeks kasta pulgakoogike sulanud šokolaadi ja lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda. Kaunista vastavalt oma fantaasiale - veereta pähklipurus, maasikapurus, triibuta värvitud šokolaadiga jne. Marmelaaditükkide kleepimisel jälgi, et need liiga suured ei oleks (kukuvad maha).
Värvitud ehk antud juhul roosaks šokolaadiks tõsta kõrvale 3 spl sulanud šokolaadi ning sega mõne tilga punase naturaalse toiduvärviga (otsi karmiinist vedelat värvi). Sega läbi, tõsta kondiitrikotti ja kanna triibud koogikestele.
Kollased tibud jäta kõige lõpuks. Lisa valgele šokolaadile mõned tilgad kollast toiduvärvi (otsi kollajuurest vedelat värvi) ja sega ühtlaseks. Kasta kõik tibud ühe kaupa kollase šokolaadi sisse ja lase üleliigsel šokolaadil maha voolata. Tõsta oma kohale rosinatest silmad, marmelaadist hari ja maasikakrõpsu-purust suu. Enne serveerimist tõsta külmkappi tahenema.
Serveeri tibusid ja komme näiteks kausis, mis on täidetud suhkruga. Nii püsivad koogikesed uhkeldavalt püsti.
HEA TEADA!
Spetsiaalseid pulgakoogikeste pulki müüvad näiteks Bon Appetit kauplus, mis asub Tallinnas Rocca al Mare keskuses ja Suhkrukunst.ee. Võid kasutada ka bambusest grillvardaid, aga lase need lühemaks lõigata ja lõikekohad kindlasti siledaks lihvida. Tavalisi hambatikke pigem ma ei soovita – need on liiga lühikesed, peenikesed ja ebastabiilsed.http://toidutare.ee/peotoidud/lihav%C3%B5tted/17EF3/#Tibud ja munad lihavõtteks
2. Kaunistuseks haki valmis rosinad tibude silmadeks, marmelaad munadele kaunistuseks ja tibudele harjadeks. Kalla taldrikule välja kookoshelbed. Purusta maasikakrõpsud. Pane valmis mõned raskemad tassid, kuhu valmis koogikesed seisma panna.
3. Sulata kuumavee vanni kohal šokolaad. Vali šokolaadi sulatamiseks parajalt kitsas ja kõrge vorm, et saaksid pulgakoogikesed kenasti šokolaadi sisse kasta. Šokolaadi on antud veidi suurems koguses, et koogikeste kastmiseks seda piisaks.
Kookostibudeks kasta pulgakoogike sulanud šokolaadi ja lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda. Veereta koogikest kookoshelveste sees. Kasta parajaks lõigatud rosinatükikesed šokolaadi sisse ja kleebi silmadeks. Suuks kinnita samamoodi pähklitükike. Pane külmkappi tahenema.
Munadeks kasta pulgakoogike sulanud šokolaadi ja lase üleliigsel šokolaadil maha nõrguda. Kaunista vastavalt oma fantaasiale - veereta pähklipurus, maasikapurus, triibuta värvitud šokolaadiga jne. Marmelaaditükkide kleepimisel jälgi, et need liiga suured ei oleks (kukuvad maha).
Värvitud ehk antud juhul roosaks šokolaadiks tõsta kõrvale 3 spl sulanud šokolaadi ning sega mõne tilga punase naturaalse toiduvärviga (otsi karmiinist vedelat värvi). Sega läbi, tõsta kondiitrikotti ja kanna triibud koogikestele.
Kollased tibud jäta kõige lõpuks. Lisa valgele šokolaadile mõned tilgad kollast toiduvärvi (otsi kollajuurest vedelat värvi) ja sega ühtlaseks. Kasta kõik tibud ühe kaupa kollase šokolaadi sisse ja lase üleliigsel šokolaadil maha voolata. Tõsta oma kohale rosinatest silmad, marmelaadist hari ja maasikakrõpsu-purust suu. Enne serveerimist tõsta külmkappi tahenema.
Serveeri tibusid ja komme näiteks kausis, mis on täidetud suhkruga. Nii püsivad koogikesed uhkeldavalt püsti.
HEA TEADA!
Spetsiaalseid pulgakoogikeste pulki müüvad näiteks Bon Appetit kauplus, mis asub Tallinnas Rocca al Mare keskuses ja Suhkrukunst.ee. Võid kasutada ka bambusest grillvardaid, aga lase need lühemaks lõigata ja lõikekohad kindlasti siledaks lihvida. Tavalisi hambatikke pigem ma ei soovita – need on liiga lühikesed, peenikesed ja ebastabiilsed.http://toidutare.ee/peotoidud/lihav%C3%B5tted/17EF3/#Tibud ja munad lihavõtteks
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar