Karamellitud õuna tiramisu
Allikas: Tiramisu
Tiramisu, mis meenutab maitselt justkui kuulsat prantsuse klassikat tarte tatin’i ehk tagurpidi õunakooki. Kasuta vaid hapukaid ja võimalusel kodumaiseid õunu.
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 2 tundi kuni üleöö külmikus
Kogus: 6 portsjonit
Koori õunad, poolita ja eemalda südamikud. Lõika õunad sektoriteks ja piserda üle sidrunimahlaga. Sulata pannil või, lisa suhkur ja kuumuta keemiseni. Lase hoogsalt keeda 5 minutit, panni aeg-ajalt raputades. Kui segu on omandanud pruuni karamelli värvuse, vähenda kuumust, lisa õunasektorid ja maitsesta kaneeliga. Hauta õunu nõrgal kuumusel ja aeg-ajalt
segades umbes 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta.
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta suures kausis munakollased ja suhkur heledaks tihkeks vahuks. Sega juurde mascarpone. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud massi hulka.
Kasta küpsised ükshaaval kohvi ja rummi segusse, lao kiht pokaali põhja ja kata kreemiga. Tõsta peale paar supilusikatäit õunasegu. Tee nii veel üks kiht. Kata pokaalid kilega ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 2 tundi kuni üle öö. Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.http://toidutare.ee/magustoidud_ja_maiustused/marjad_ja_puuviljad/145CF/#Karamellitud õuna tiram
segades umbes 5 minutit. Tõsta tulelt ja jahuta.
Eralda munakollased munavalgetest. Vahusta suures kausis munakollased ja suhkur heledaks tihkeks vahuks. Sega juurde mascarpone. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja sega ettevaatlikult ülejäänud massi hulka.
Kasta küpsised ükshaaval kohvi ja rummi segusse, lao kiht pokaali põhja ja kata kreemiga. Tõsta peale paar supilusikatäit õunasegu. Tee nii veel üks kiht. Kata pokaalid kilega ja lase külmkapis maitsestuda vähemalt 2 tundi kuni üle öö. Serveerimisel raputa peale kakaopulbrit.http://toidutare.ee/magustoidud_ja_maiustused/marjad_ja_puuviljad/145CF/#Karamellitud õuna tiram
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar