neljapäev, 7. märts 2013

käsitöö ja kodundus

TÄNA! Ma räägin teile meie käsitöö tunnist. Täna õppisime me toidurasvasid,  mis jagunesid kolme gruppi loomsed,taimsed, segurasvad. Loomse rasva juurde kuulus searasv, pekkiliha, kalarasv. Taimerasva juurde kuuluvad päevalilleõli, kanepõli, kakaovõi jne. Segurasva juurde kuulus MARGARIIN! ÄRGE SÖÖGE MARGARIINI, SEE ON EBATERVISLIK, SEST SEAL KASUTAKSE KEEMILIST AINET!

TOIDUÕLI
Toiduõli ostest on mitmeid võimalusi ja erinevaid valikud. Kaks nendest, mis me õppisime on külmpressitud õli, seda kindlasti seda õli ei tohi kuumutada, muidu kaovad sellest õlist viitamiinid. Õppisime ka, et rafineeritud õli tehakse niimoodi, et pressitakse ja kuumutakse, nii saab rohkem õli kätte.
 

TAHKED TAIMERASVAD

Eestis kasutakse seda vähe.Need on kakaovõi, millest valmisatakse šokolaadi. Piimarasv on või.

RASVASED TOIDUAINED

VARJUTUD RASVAD
pähkilid ,halvaa,šokolaad,lehttaigen, muretaigen,vorst,juust
 
Kui rasv läheb pahaks, siis seda nimetakse rasva rääsumiseks.

18 kommentaari:

  1. väga palju tarka juttu.jälgin teie postitusi

    VastaKustuta
  2. minu hinnang teile 5++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VastaKustuta